Εναλλακτικές θεραπείες

Η έμπειρη ομάδα του Κέντρου Ειδικής Αγωγής & Μέριμνας παρέχει εναλλακτικές θεραπείες και μασάζ.

Bodybuilding Sport Massage Therapy


Η συγκεκριμένη υπηρεσία μασάζ, ειδικεύεται στην αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των πιο συχνών προβλημάτων που προκύπτουν από την άθληση. Η βασική τεχνική που χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση είναι η λειτουργική μάλαξη και η μυϊκή διάταση. Χρησιμοποιείται κυρίως για την πρόληψη οξέων και χρόνιων τραυματισμών και την αποκατάσταση τους με στόχο την μείωση του μυϊκού πόνου, την βελτίωση της αθλητικής απόδοσης και για τη θεραπεία των αθλητικών κακώσεων. Οι μυϊκές διατάσεις σπάνε τις συμφύσεις που βρίσκονται μέσα στις μυϊκές ίνες και τις ευθυγραμμίζει εκ’ νέου στην σωστή θέση.

Deep Tissue Massage Therapy

Το Deep Tissue massage είναι το βαθύ και δυνατό μασάζ. Η ένταση της μάλαξης αυξάνεται σταδιακά και αποτελείται από δυνατές και αργές κινήσεις που επιδρούν βαθιά μέσα στους μυς, τους χαλαρώνουν και τους αποτοξινώνουν. Απελευθερώνει τον μυϊκό πόνο ενεργοποιώντας την κυκλοφορία του αίματος και στοχεύει στην:

  • Μείωση και απομάκρυνση των χρόνιων πόνων ενεργοποιώντας μυϊκές ομάδες που βρίσκονται σε βάθος,
  • ανακούφιση από κράμπες,
  • έντονα πιασίματα,
  • θλάσεις και τραβήγματα μυών λόγω άσκησης,
  • αντιμετώπιση χρόνιων προτύπων στάσης ή επαναλαμβανόμενων κινήσεων που καταπονούν το σώμα

Το Deep Tissue massage συμβάλλει επίσης στην αντιμετώπιση κοιλιακών και εντερικών προβλημάτων, αλλά και στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό.


Trigger Point Massage Therapy


Trigger Points αποκαλούμε τα περιτοναϊκά σημεία τα οποία συχνά προκαλούν πόνο, και εντοπίζονται μέσα στους μυς. Δίνουν την αίσθηση ενός σκληρού κόμπου ή μιας σφαίρας ανάμεσα στις μυϊκές ίνες. Το μασάζ αυτό, βοηθάει στην αποκατάσταση των περιοχών αυτών, προσφέροντας καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση του μυ.

Muscle Relaxing Massage

Το χαλαρωτικό μασάζ με ήπιους χειρισμούς, βασικές μαλάξεις και θωπείες στα κατάλληλα σημεία του σώματος, προσφέρει χαλάρωση των κουρασμένων μυών και επαναφέρει την ελαστικότητά τους. Μειώνει το στρες και τις παθήσεις οι οποίες έχουν αιτία το άγχος όπως οι πονοκέφαλοι, οι πόνοι στη πλάτη, η δυσκολία στη συγκέντρωση, η κατάθλιψη και η γενική εξασθένηση του οργανισμού.


Anti Cellulite Massage


Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ως στόχο την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, χρησιμοποιώντας ειδικούς χειρισμούς μάλαξης και προϊόντα που συμβάλλουν στο συνολικό αποτέλεσμα.

Pregnancy Massage

Το μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, απαλύνει τα οιδήματα, τους μυοσκελετικούς πόνους και τους πόνους των αρθρώσεων. Παράλληλα, το pregnancy massage παίζει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της κυκλοφορίας της λέμφου και του αίματος αλλά και στην εξισορρόπηση των επιπέδων των ορμονών.