Δημιουργικό παιχνίδι

Όλοι εμείς στην ομάδα του Κέντρου Ειδικής Αγωγής & Μέριμνας (ΚΕΑΜ), αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες γονέων και παιδιών, επιλέξαμε να αποδράσουμε λίγο από τον κύριο τομέα ενασχόλησης και να ασχοληθούμε και με μια πιο ελεύθερη μορφή παρέμβασης. Στον χώρο του ΚΕΑΜ, πραγματοποιούμε κυρίως συνερδρίες που άπτονται της ειδικής αγωγής, όπως λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ψυχολογική υποστήριξη & συμβουλευτική γονέων και φυσικοθεραπεία (εξωτερικά).

Πλέον ασχολούμαστε και με το δημιουργικό παιχνίδι, μια πιο ελεύθερη μορφή παρέμβασης,  που περιέχει παιχνίδι, δημιουργία, ανάπτυξη της φαντασίας, μάθηση και πολύ… κίνηση.

Δημιουργήσαμε διάφορα ολιγομελή τμήματα (5 – 6 παιδιά ανά τμήμα), στα οποία τα παιδιά θα ασχολούνται με δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια, που όχι μόνο θα τα διασκεδάζουν, αλλά συγχρόνως θα τα εκπαιδεύουν. Μέσα από τη διαδραστικότητα που προσφέρουν οι δραστηριότητες που έχουμε οργανώσει, ενδυναμώνεται η μνήμη τους, αναπτύσσεται η συνδυαστική σκέψη τους, η χωροχρονική τους ικανότητα και αποκτούν και αναπτύσσουν δεξιότητες καθώς συμμετέχουν σε διασκεδαστικά παιχνίδια.

Η κάθε δραστηριότητα είναι προσεκτικά σχεδιασμένη, ώστε να θέτει τα παιδιά σε εγρήγορση, και να τα ωθεί να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, αφού αντιλαμβάνονται πως η συμμετοχή τους επηρεάζει το αποτέλεσμα του συνόλου, δηλαδή της ομάδας τους. Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται, έρχονται σε συννενόηση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους και βρίσκουν λύσεις μέσω δημιουργικής σκέψης.

Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες που σχεδιάσαμε περιλαμβάνουν:

Baby Zumba

Ειδικά εκπαιδευμένη γυμνάστρια, αναλαμβάνει το πιο γλυκό τμήμα, και διδάσκει zumba για παιδιά 4-8 ετών

Χορεύουμε κάθε Δευτέρα στις 18:30 και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 17:00

Dance for All

Η ομάδα του ΚΕΑΜ έχει μεριμνήσει και για τους γονείς των παιδιών (και όχι μόνο)! Το τμήμα Dance for All, απευθύνεται σε ενήλικες που θέλουν να γυμναστούν μέσα από χορογραφίες. Πρώτη σας φορά; Κανένας λόγος ανησυχίας! Ειδικά εκπαιδευμένη γυμνάστρια θα σας βοηθήσει σε κάθε σας βήμα…

Σας περιμένουμε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 21:15

Θεματική δημιουργία

Πολλαπλές θεματικές ενότητες και ακόμη περισσότερα υλικά! Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως χαρτί και ύφασμα, αλάτι και πιπέρι και πολλά πολλά άλλα, δημιουργούμε με τους μικρούς μας φίλους διάφορες κατασκευές και μέσω αυτής της διαδικασίας, κατορθώνουμε να αναπτύξουμε δεξιότητες και να επιτύχουμε ξεχωριστούς στόχους για το κάθε παιδί.

Τα παιδιά παίζουν, γυμνάζονται, ζωγραφίζουν, κατασκευάζουν, δημιουργούν και εκπαιδεύονται, συμμετέχοντας σε ομάδες παραγωγικών παιχνιδιών και σίγουρα το απολαμβάνουν!

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι απόλυτα ασφαλή, επιλεγμένα ειδικά για χρήση από παιδιά. Επίσης, προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε ανακυκλώσιμα υλικά όπου αυτό είναι δυνατό.

Κόστος συμμετοχής

Έχουμε ετοιμάσει διάφορα πακέτα για να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Γνωρίστε μας, με μόνο 10€, και επειδή σίγουρα θα θέλετε να ξανάρθετε, προπληρώστε τις επόμενες επισκέψεις σας και κερδίστε εκπτώσεις.

  • 10€  / μεμονωμένη συμμετοχή
  • 50€  / 6 συμμετοχές ανά μήνα
  • 65€  / 8 συμμετοχές ανά μήνα

Ισχύει επιπλέον έκπτωση 20% για γκρουπάκια 2 ή παραπάνω παιδιών

Τέλεια! Πώς συμμετέχω

Για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας, επικοινωνήστε μαζί μας και κάντε κράτηση της θέσης σας γρήγορα κι εύκολα!

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή έχετε απορίες; Είμαστε εδώ για εσάς!

Επικοινωνήστε μαζί μας, μέσω email στο info@keam-center.com ή τηλεφωνικά στα 2310326611, 6993855510 και 6989770607.

 

* Για την πραγματοποίηση οποιουδήποτε τμήματος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 5 ατόμων